„Borik 2019“ se bliži vrhuncu! Očekuju se rekordne posjete u ponedjeljak i utorak - Borik Nektar 2022

Decembar 2019. godine je obilježio banjalučku sportsku scenu i ispisao nove stranice njene ionako bogate istorije. 44. izdanje turnira u malom fudbalu „Borik 2019“ je pokazalo i dokazalo da je taj sportski događaj i dalje broj jedan u Banjaluci. Kvalitet je bio neminovan od prvog dana. Kvalitet u smislu organizacije, ekipa učesnica, ali i nagrada. Cilj je ostvaren- banjalučka publika je već u prvim danima turnira prepoznala ono što se vrijedno pripremalo mjesecima unazad i došla u velikom broju. U onom broju koji je u prethodnih nekoliko godina u grupnoj fazi turnira bio samo želja organizatora. Taj broj je iz dana u dan rastao, kako je rastao i kvalitet malog fudbala na parketima sportskih dvorana „Borik“ i „Centar“.

Nakon 14 turnirskih dana i 250 odigranih utakmica, poznati su učesnici same završnice. Među 136 ekipa koje su bile dio 44. izdanja turnira u malom fudbalu, po četiri najspretnije i najuspješnije ekipe iz seniorske kategorije, kao i kategorija veterana 35+ i 50+ boriće se za titule vladara „Borika 2019“. Utakmice polufinala su rezervisane za 23. decembar. Za željeni ulazak u finale prvi će se boriti oni najiskusniji- veterani 50+ i to ekipe „Market AS“ i „Opstanak“. Oni na parket SD „Borik“ izlaze u 16:20. Nakon njih, da budu još bliži tituli, prestižu i novcu boriće se i oni malo mlađi- veterani 35+ i seniori. Bogat, napet i kvalitetan turnirski dan završava polufinalnom utakmicom seniora, koja počinje u 21:10.

Čije ime će biti ugravirano na peharu o kojem sanjaju brojne ekipe, ali i ko će iz „Borika“ otići bogatiji za 20.000 KM saznaće se dan kasnije. Veliko finale najvećeg turnira u regionu je 24. decembra. Mlađi fudbaleri otvaraju finale u 16:40. Nakon finala između ekipa kategorije U-14, iskusnije i starije kolege iz dvije ekipe kategorije veterana 50+ će pokazati ono što ih je izdvojilo od ostalih protivničkih ekipa, a ujedno će jedna od njih ponijeti i titulu najbolje. Zatim će se za epitet najboljih i najkvalitetnijih timova boriti ekipe iz kategorija U-16, veterana 35+ i U-12. Vrhunac turnira u malom fudbalu „Borik 2019“ je finalna utakmica seniorskih ekipa. U 21:00 čas na parketu istoimene dvorane koplja će ukrstiti najbolji od najboljih. Motiv dvije najuspješnije seniorske ekipe je ogroman- ući će u istoriju turnira kao pobjednik, ali i osvojiće vrijednu nagradu- 20.000 KM.

Vrijedne nagrade očekuju i publiku, koja je i prethodnih dana turnira imala priliku da osvoji neku od njih. Ipak ona najvrijednija- bicikl očekuje samo jednog sretnog dobitnika. U pauzama između finalnih utakmica zanimljiv i bogat kulturno-scenski program privući će pažnju svih onih koji odluče biti dio same završnice turnira.

Ono što je najbitnije, iz dana u dan rastao je broj ljubitelja malog fudbala na tribinima. Više od 1000 ulaznica je prodano za jedan dan igranja osmine finala, što je jasan pokazatelj da će se u polufinalu i finalu tražiti stolica više, jer je jasno da je Banjaluka osjetila fudbalsku magiju koja već 14 dana vlada „Borikom“.