Habibi, Perduv i Dubravac za istoriju - Borik Nektar 2022

Minuli vikend bio je u znaku turnira u malom fudbalu „Borik 2019“. U dvije dvorane, „Boriku“ i „Centar“ „prštalo“ je na sve strane, smjenjivali su se ekipe, tresle su se mreže, radovalo se zbog pobjede, tugovalo zbog poraza.

Ostaće zapisano da su premijernu utakmicu (kategorija U-12 GB3) u dvorani „Centar“ odigrali, bez golova, FK Lauš i FK Proleter, pa su o pobjedniku odlučivali penali. Prvi pogodak sa sedam metara postigao je igrač Lauš Enea Habibi, dok je premijerni gol u regularnom dijelu, na susretu Sport tim – Prizma dent (0:2) djelo Marka Perduva.

Debitovali su na turniru i veterani u kategoriji 50+, a prvu pobjedu zabilježio je Market As savladavši minimalnim rezultatom (1:0) Elektroobnovu. Strijelac jedinog gola, koji će ostati upisan u anale „Borikove“ tradicionalne smotre, bio je Željko Dubravac.

Na seniorskom turniru „Borik 2019“ je zaigrao i fudbalski as Nemanja Bilbija, bivši igrač banjalučkog Borca, Zrinjskog, koji je posljednjih šest mjeseci nastupao za korejski Gangvon. Njegova ekipa AM sport, koja je redovan učesnik turnira, nakon velike i neizvjesne borbe slavila je protiv Elite Academy Ardor 2:1. Pored Biblije u strijelce su upisao i Puzigaća, dok je gol za poražen postigao Grubišić.

Zbog baletskog spektakla na ledu Labudovo jezero, predstoji dvodnevni odmor na turniru, a u četvrtak 12. decembra 2019. od 16,30 časova na rasporedu su utakmice u konkurenciji vetarana 35+.