Sve spremno za početak najvećeg turnira u regionu - Borik Nektar 2022

Davne 1976. godine odigran je prvi turnir u malom fudbalu „Borik“. Neki su možda bili skeptični, neki možda i nisu, ali malo ko je očekivao da će taj turnir postati ne samo fudbalski, već i sportski znak grada na Vrbasu. Danas je, nakon višemjesečnih priprema, sve spremno za početak 44. izdanja turnira u malom fudbalu „Borik 2019“, a zasigurno i najboljeg do sada.

Na parket banjalučkog hrama sporta prvi izlaze KMF „Ljubić“ i „Malo društvo“. Početak utakmice je u 16:30. Nakon njihove utakmice, dvorana „Borik“ će biti „domaćin“ i odigravanju još devet utakmica seniorskih ekipa.

Ove godine publici i ljubiteljima malog fudbala će se predstaviti 136 ekipa raspoređenih u kategorije: U-12,U-14, U-16, seniori, veterani 35+ i 50+. Što se tiče mlađih kategorija, po 16 ekipa će se takmičiti za titulu najboljeg, 64 seniorske ekipe, 16 ekipa iz kategorije veterana 35+ i 8 iz kategorije veterana 50+.

Glavna nagrada koja će pripasti novom vladaru „Borika“ je 20.000 KM. To je najveća novčana nagrada u istoriji turnira u malom fudbalu „Borik“, ali i najveća u odnosu na sve ostale turnire koji se igraju u regionu. Zbog toga turnir „Borik 2019“ sa ponosom nosi titulu najvećeg sportskog događaja ne samo u Republici Srpskoj, već i šire.

Rasporede utakmica i sve informacije u vezi sa turnirom pratite na zvaničnom sajtu turnira turnir.scborik.com i na društvenim mrežama.