Turnir „Borik 2020 Powered by Jelen“ počinje 8. decembra - Borik 2023

Tradicionalni turnir u malom fudbalu „Borik 2020 Powered by Jelen“, iako živi u vremenu pandemije izazvane korona virusom, će se igrati i ove godine. Potvrdili su to na konferenciji za medije, koja je održana u pozorišnoj sali Sportske dvorane „Obilićevo“, Nenad Talić, direktor Sportskog centra „Borik“, Jovica Keserović, rukovodilac turnira i Vladimir Rosić, senior marketing menadžer Molson Coors-a.

Ova smotra, koja će doživjeti svoje 45. izdanje, dobila je i novog sponzora, Jelen pivo iz kompanije Molson Coors.

Turnir se igra u šest kategorija: seniori, veterani 35+, veterani 50+ i mlađe kategorije (U-12, U-14, U-16).

Za seniorski turnir kotizacija iznosi 150 KM, za veterane 100, a mlađe kategorije su bez kotizacije. Pobjedniku seniorske smotre pripašće 5.000 KM, a drugoplasiranoj ekipi 1.000 KM.

Prijave za turnir primaju se od 25. novembra do 2. decembra, a žrijeb je 4. decembra. Fudbalska premijera je 8, a finale 26. decembra.

Sve utakmice turnira će biti prenošene putem interneta, a finalna utakmica na programu Radio-televizije Republike Srpske.

Brojni bivši i sadašnji sportisti, sportski radnici, glumci, političari su u izazovu „20 za Borik“, gdje su žonglirajući loptom 20 puta, podržali naš turnir.

Pokrovitelj turnira „Borik 2020 Powered by Jelen“ je grad Banjaluka, generalni sponzor Jelen pivo iz kompanije Molson Coors, a organizator Sportski centar „Borik“.