Borikov spektakl prevazišao sva očekivanja! - Borik 2023

Tradicionalni 46. turnir u malom fudbalu “Borik 2021 Powered by Jelen” osvojila je ekipa “Kafe Nest Japija”, trijumfom nad timom “Kafe Kajak” u spektakularnom finalu!

Seniorski finalisti priredili su veče za pamćenje u punom Hramu sporta!

Odigrana završnica turnira koji je trajao 26 dana, ostaće zapamćena po sjajnoj partiji na parketu.

Kafe Kajak poveo je pogotkom Aleksandra Munjize u prvom poluvremenu, a onda udvostručio prednost na startu drugog, golom Đorđa Kaurina. Izgledalo je tada da idu ka sigurnoj pobjedi, međutim Kafe Nest Japija je onda do kraja meča tri puta matirao Darka Milanovića.

Pogađali su Nebojša Runić, Fedor Predragović i Siniša Dujaković, a prednost je bila na snazi do posljednjih pet sekundi…

Kafe Kajak izveo jedan aut, a po lopti je sa centra “zagrmio” Darko Milanović i u posljednjoj sekundi matirao Srđana Modića – za vrhunac drame, za izvođenje penala!

Nakon 40 minuta prave drame, publika je na nogama čekala penale.

U prvoj seriji penala, udarce Siniše Dujakovića i Igora Mirkovića odbranili su pomenuti Milanović i Modić, da bi u drugoj seriji precizna bila oba izvođača – Nebojša Runić i Aleksandar Munjiza.

Na startu treće, odlučujuće serije, Alekdandar Radulović je pogodio za 2:1, da bi Slaviša Maksimović šutirao pored gola.

Pobjedničkoj ekipi, osim trajnog i prelaznog trofeja koji su uručeni kapitenu Aleksandru Raduloviću, pripala je i novčana nagrada od 10.000 konvertibilnih maraka, te brojne nagrade sponzora i prijatelja Borika.

Publika je u Hramu sporta tokom finalnog dana imala priliku pogledati utakmice u sedam takmičarskih kategorija, a pehari, medalje i pokloni dodijeljeni su na kraju svakog duela. U pauzama prisutne su zabavljale popularne čir lidersice “Cheer House”, te plesni klub “Gemma”.

Nagrade sponzora izvučene su u tri navrata tokom takmičarskog dana, a najsrećniji dobili su vrijedne robne nagrade. Finale seniora ove godine moglo se pratiti i iz toplih domova uz prenos Arena sport TV kanala.