Ekipa "Pekare Bakal" trijumfovala je na 48. izdanju turnira "Borik MaxBet 2023", ostvarivši pobjedu od 3:1 u finalu protiv "Kafe Kajaka" - Borik 2023

Dvorana “Borik” bila je ispunjena publikom koja je uživala u finalnom okršaju, gdje su mladi fudbaleri uspjeli svrgnuti prošlogodišnje šampione s trona.

Od samog početka, “Kafe Kajak” je nametnuo snažan pritisak i pokazao prepoznatljivu igru s golmanom. Darko Milanović, golman futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine, stajao je na golu Kajaka, ističući se izvrsnom igrom u polju.

U početku susreta, golman “Pekare Bakal”, Milaković, briljirao je s tri izvanredne intervencije, ali u osmoj minuti nije mogao spriječiti gol. Vladimir Džombić izveo je slobodan udarac, dodao Fetiću, a ovaj preciznim udarcem matirao Milakovića za vodstvo od 1:0.

Nakon te akcije publika je otvoreno podržala “Pekaru Bakal”, motivišući mladi tim. To se isplatilo u 13. minuti kada je Baštić sjajno asistirao Turanjaninu, igraču sarajevskog Željezničara, koji je preciznim udarcem s 10 metara povisio rezultat na 1:1.

U 14. minuti gotovo potpuni preokret. Greška ekipe Kajaka omogućila je Bosniću izlazak jedan na jedan s Milanovićem, ali izvanredni golman uspio je pročitati njegov udarac i sačuvati svoju mrežu.

Ipak, u 17. minuti Milanović nije mogao spasiti svoju mrežu. Arsić je iskoristio odbijenu loptu na pet metara i postigao gol za 2:1, što je bio rezultat prvog poluvremena.

U prvom minutu drugog poluvremena, “Pekara Bakal” je povećala vodstvo na 3:1. Bosnić je izveo nevjerojatan potez prema Kaurinu, asistirao Bobiću, koji je lako ubacio loptu u praznu mrežu. Taj potez je oduševio publiku, a Bosnić je dobio zaslužene ovacije.

“Kajak” je pokušao povratiti svoju igru, ali su mladi igrači “Pekare Bakal” hrabrim trkom i izvrsnim blokovima zaustavljali napade, dok su sami tražili prilike u kontrama.

Osmi minuta prije kraja, Milanović je fantastično pucao s polovine terena, ali je lopta pogodila stativu, a Baštić je u posljednjem trenutku izbacio loptu u korner. Golman Milaković je još jednom sjajno odbranio udarac Munjize, dok je u dvije situacije zaustavio i Džombića.

Iako je Baštić imao priliku minutu prije kraja, Milanović je sjajno obranio. Posljednju priliku za povratak propustio je “Kafe Kajak” preko Munjize, čiji udarac minut prije kraja zaustavlja Milaković.

U finišu, rezultat je ostao 3:1, čime su mladi igrači “Pekare Bakal” srušili prošlogodišnjeg prvaka i velikog favorita.

U preostalih 7 kategorija šampioni su:

U 10  “Omega bezbjednost”
U 12  “ Šampioni 2011”
U 14  “Frizerski salon Stevica”
U 16  “Ski klub Ris”
Seniorke  “Hercegovka”
Veterani 38+  “Garden”
Veterani 50+ “Kozarska Dubica”